Tuesday, 2 October 2012

Syukur, rezeki ramadan dan raya 2012

Alhamdulilah, walaupun aku ni bukan comper tegar dan supersenior, hasil cubaan demi cubaan akhir membuah hasil, bermula bulan ramadan lalu aku menjadi addict pula setelah banyak hadiah kecil kecilan dimenangi, (Masa tu banyak masa terluang). Malu pula nak post kalau nak banding dengan compers lain yang hebat-hebat, apalah sangat kan hadiah aku ni kan.. blog pon nan ado visitor hahaha ketawa kan diri sendiri... takpela blog ni pon dah mcm diari aku, yg rapat dgn aku pon tak tau adanya blog ni.. hanya kenalan2 luar sahaja yg tau.. kira p&c la juga huhu
Apa-apa pon aku amat2 bersyukur pada Allah swt kerana walaupon rezeki aku ni kecil tapi amat bermakna pada diriku.. Alhamdulilah...

Bak kata kakak aku 'kalau ada rezeki takkan ke mana' dan aku ingin ku abadikan ia di blogku sebagai kenang-kenangan buat anak cucu.. Kira nenek diaorang penah bercompers satu masa dulu keh keh keh

perfect laurier raya contest 2012 RM200

Jusco Baucer RM250 - Palmolive raya bersama Siti Saleha

The Body Shop contest- Pin to win
Gambar Daniel dekat ladang tembakau terpilih, yg ni memang tak sangka la
pasal contestant lain lagi hebat2 gambarnya semua luar negara, i sorang je dalam negeri. :)

X Mini Speaker Worth RM100 - 100 plus contest

Last but no least hadiah yg paling bermakna sekali








Bermakna bukan sebab paling mahal, tapi sebab dengan kemenangani nilah wishlist ai salah satu iaitu
nak belikan katil untuk anak bujang telah menjadi realiti, jimat duit kami especially papa :)
Dan yang paling bermakan start 30 September Daniel dah tak tidur dengan kami, sejak bilik dia dah lengkap,
kemain suka lagi buat kerja sekolah, play tab  dalam bilik dia, tidur pon awal tak payah puas bersuruh macam selalu..
Haishhh... dah rasa besar dah anak bujang ku sorang ni... :)



Monday, 27 August 2012

Dua rezeki contest online

Dapat panggilan telefon satu dari 100 plus, alhamdulillah menang x mini speker worth RM100 lebih.. rezeki syukur amin..

Dan ada lagi satu surprise, dapat panggila telefon dari kleenex, tapi tak tau hadiah apa, Kleenex kata surprise huhu check their fb katanya.. apa-apa pun syukur alhamdulilah..

Kisah raya di kelantan

Tahun ni turn beraya di rumah mertua banyak betul dugaan mana taknya, hanya raya pertama saja kami sekeluarga sempat beraya sakan di rumah sanak saudara. Hari kedua , ketiga aku, suami dengan Danish terbaring demam panas n batuk yang teruk! huhu Ujian betul... sampai raya keempat demam Danish tak kebah-kebah dua kali masuk ubat buntut tapi panas tak turun-turun, ubat klinik pon tak jalan, kelam kabut pergi hospital pakar KPJ Perdana, Danish kena warded sehari. Alhamdulilah demam Danish dah semakin surut, memang subhanallah panas betul cuaca di Kelantan waktu tu, sampaikan mak mertua kata dah 2 minggu tak hujan-hujan huhu... Tapi pengalaman di KPJ Perdana ni sungguhlah mengecewakan dari servis Doktor Pakar dan servis nursing.. fail beb, tak boleh lawan KPJ Johor... Doktor dia tak salah DOktor Nasran amatlah slow meloww servisnya, bayangkan ramai patient kat luar tunggu dia boleh berbual punyala lama kat dalam dengan patient yg lain, lepas tu boleh pula buat call kat family dia dalam tu cerita pasal raya OMG!! Lagi satu kebersihan tandas tak nampak pon toilet kerap di cuci, sekali tu jelah, nama je duduk single room huhu... and ubat Danish untuk dibawa balik hanya ubat untuk batuk biasa dan ubat demam biasa yang aku boleh dapat kat klinik biasa, takde plak antibiotik huhu dan seperti yang dijangka, balik JB demam Danish kembali, nasib baik kami dah biasa dengan satu klinik di Taman Dahlia, alhamdulilah Danish kian sembuh dari hari sehari..syukur.. dan plan kali ni nak berjalan-jalan di Kelantan especially singgah di pengkalan kubur, rantau panjang semuanya tak menjadi, takpela redha, mungkin ada hikmahNya..

Monday, 13 August 2012

Merahnya Makngah..

Merah, itulah tema warna raya kami sekeluarga tahun 2012 ni.. baju melayu encik suami, baju melayu daniel, semua warna merah terang... Baju raya aku pon terjebak sama la, yang untuk si kecik baju melayu tak beli, sebab panas, so beli baju kolar untuk dia, hasil rembatan di warehouse polo angsana dan sale di alamanda banyak juga lah anggaran kerugian incik suami ekekeke.. Alhamdulillah semoga ramadan dan raya kali ni lebih bermakna buat kami sekeluarga, walaupon tahun ni beraya di rumah mertua di Kelantan, hati tetap berasa girang.. :))


tu dia kasut baru mama, papa dan daniel, terbang duit papa beberapa helai rat huhu cuma danish je tak bertukar pasal kasut dia yang dibeli bulan empat dulu masih baru lagi, lagipon baby kaki cepat membesar buat apa nak membazir... apa-apa pun berbelanja mengikut bajet dan penuh berhikmah :))

Wednesday, 8 August 2012

DIGI Jualan Juara Internet

Setelah di survey2... plan mana yang best, so aku rasa nak ambil plan DIGI ni, nak sambar Galaxy Tab 10.1 dengan RM649.. berbaloi-baloi rasanya.. (eh ni trademark CELCOM ekeke) , selain daripada pakej yang berbaloi dan murah siap ada rebat tu beb.. Promo ni tamat pada 2 September.. Apalagi jom serbu DIGI, haritu aku dah survey dan kat DIGI Taman Molek, memang parking penuh tu.. So cancel GT 7 rembat yang ni.. hehe


Thursday, 2 August 2012

Jadilah..

Semalam, dapat notis dari poslaju nama hubby, ada barang kena ambil dekat pejabat pos taman U, pelik jugak aku dgn hubby, pebenda ek? so hubby pick up kat pos sana sekali.

Taraaa... (gambar tak amik) dapat redbull sport bottle la.. lahai dapat rupanyer.. alhamdulilah, rezeki jugak ni.. padahal hantar satu je borang guna nama hubby, slogan pon main hentam sajalah labu, best gak botol ni, ketat dan agak terasa kalau pegang.. memang kalau isi air takkan tumpah punyer.. hubby siap2 bawak kat kedai, katanya nnti nak minum senang.. wah wah binik yg perah otak laki dapat hasil ek.. bluwekkk haha
So pagi ni, check out website redbull, so tgk nama husband ada kat situ.. tak sia-sia aku perah otak cipta slogan.. hehe Tapi nyesal gak tak masuk lagi satu nama aku, klu tidak dapat 2.. takpe ni baru permulaan kan?



                           

Tuesday, 24 July 2012

Kisah Daniel di tadika

Gambar-gambar semua diambil dari fb tadika al hawi, credit tu teacher aisyah, guru kelas 5 cerry daniel, thank you so much teacher, Hari tu ambil report card daniel, so far teacher kata daniel takde masalah, alhamdullilah baca boleh dah tapi ni pon ikut mood dia, hafal yassin pon dah boleh walaupon bacaan dia ada ikut suka hati dia jer tak ikut bunyi yang betul..

Sejuk perut mama tengok gambar ni :))




Semoga menjadi anak yang soleh dunia akhirat sayang... amin

Daniel & Danish

Hi cepatnya masa berlalu, terasa diri semakin lama semakin tua ke arah kematangan, cepat betul masa berlalu, diabadikan gambar anak-anak yang semakin membesar. Ni gambar daniel yang sulung, si abang ni pantang je nampak kamera mesti nak posing cara dia.. Ni gambar daniel dari umur setahun..

Genap umur setahun sudah
Masa ni dalam setahun juga baru pandai jalan

dua tahun, masa ni tgh mandi air terjun area rumah mak di rawang
Ni si adik plak, posing ikut mood dia

Monday, 23 July 2012

Contest punyer cerita

Bulan puasa ni, banyak masa terluang, tengah gugel-mengugel contest, sekali ternampak gambar grand livina beso-beso.. Uish ni kereta idaman malaya ku.. Wah ada contest nampaknya...

Try hantar satu cerita dulu, ya Allah bestnyer kalau dapat menang grand livina tu kan... Erm cerita kisah bangga si cilik di bulan perayaan...:, terus dapat satu idea.. and yang ni sudah terhasil satu cerita, ingat nak tambah lagi dalam dua ke...

Ya Allah andai ini sudah tertulis rezeki ku kau permudahkanlah... tawakaltualullah

Sebenarnya masuk contest ni pun suka-suka, pernah menang contest sms Kotex tunai RM100, "Name me online" untuk genting resort dapat ipod (tapi kena pick up sendiri so tak amik burn je), dua ni lah join sesaja.. tapi alhamdulillah ada rezeki.. :) sekarang ni nak cuba nak cuba lah walaupon bukan peng'contest' tegar, apa salahnya mencuba mana tau rezeki kan.. ;)

Wishlist 2013

Wawawawa advance, baru bulan 7 dah ada wish list untuk tahun 2013..

Ok ni wishlist aku untuk tahun depan, insyaallah, semoga diperluaskan rezeki dan dipermudahkan urusan aku, anak-anak dan suami tercinta:-

1) Refinance rumah - bulan 8 nanti genap 5 tahun sudah
2) Beli kereta baru - mungkin trade in dengan myvi baru
3) Cuti-cuti ke Melaka, Cameron Highlands - sebelum daniel start sekolah biasa boleh ponteng2 (hehehe)
4) Beli katil utk bilik daniel - dah nak masuk 6 tahun tu, kena asingkan tidurlah dah janji nak belikan bedsheet, selimut semua BEN10
5) Mungkin shopping-shopping di KL pasal encik suami sudah gila dengan midvalley, alamanda, the mall, maklumlah duduk johor mana pernah ada sales gila-gila mcm KL
Ok cukup 5 ni dulu... one by one kata orang putih... Moga terlaksana hendaknya.. aminnn

Oh galaxy tab..

Kecur-kecur air liur mengidam benda alah ni, tak dapat 7.7 dapat 7.0 pun jadilah, hai... harap-harap cik abang ku sayang dapat menjadi kan ngidamku ini menjadi kenyataan.. birthday wish ye papa.. sempena birthday bulan lapan ni. Wah dah ingatkan gitu awal-awal...



Sebenarnya, encik suami nak bagi hadiah jam sama macam dia punya jam, brand titoni, tapi mama tak berapa minat pula papa bab-bab jam ni, dari papa bagi mama jam nak cecah ribu baik papa belikan mama galaxy tab ni, boleh lah mama update blog hihi..

Ok ok dah cukup berangan, semoga menjadi kenyataan, papa kata nak kerja keras dulu raya ni banyak tempahan cincin nak fokus dulu oder pelanggan, lepas raya insyaallah... yeayy hepi-hepi (berangan lagi)

Dimulakan dengan bismillah..

Bismillahhirrohmannirohim..

Assalammualaikum, hari ini 24 julai 2012, alhamdulillah akhirnya aku berjaya membuat blog. Sudah lama niat ini terpasang , tersirat di kalbu huhu.. akhirnya hari ini menjadi kenyataan (poyo je kan)... banyak faktor-faktor yang membuatkan niat tertangguh sebenarnya (alasan).. tunggu lah ada smart tab ni (coming soon) harap-harap blog aku ni tak bersawang hendaknya... banyak juga yang ingin aku ceritakan berkenaan aku, family etc khususnya.